Name day

2024
04 / 15
hétfő
Ma Anasztázia, Tas napja van
 
+10
°
C

Ormai részletezte, Szászfalvi bejelentette: 1,2 milliárdot kap a fürdő

Több testületi ülésen is részletesen ismertette Nagyatád független polgármestere a gyógyfürdő fejlesztését, amelyre most 1,2 milliárd forintos külön forrást kap a város. A támogatói okiratot hamarosan aláírják és indulhat a közbeszerzés – mondta legutóbb Ormai István.

Szászfalvi László tegnap a miniszterelnök-helyettessel, Semjén Zsolttal tartott közös nagyatádi sajtótájékoztatóján elmondta: most már hivatalosan is bejelentheti a fejlesztést, a szükséges dokumentumok napokon belül elkészülnek. Részleteket nem ismertetett az országgyűlési képviselő, de elmondta: egy jól megtervezett projekt első ütemének finanszírozását vállalta hazai forrásból a kormány a nagyatádi gyógyfürdő fejlesztésével.

Ormai István polgármester a legutóbbi testületi ülésen hangsúlyozta: nem tudtak pályázni a fürdő fejlesztésére, ezért kértek külön támogatást, amit két ütemben valósítanának meg. A most megítélt 1,2 milliárd forint az első ütemre szól. A városközpont parkjában lévő gyógyfürdő kapcsán Ormai István úgy fogalmazott korábban: „szimbolikus is ez a cél, hiszen a fürdő akkor épült, amikor Nagyatád a virágkorát élte”, s az elmúlt több mint száz évben mindössze két felújítás történt. A polgármester egy 2,7 milliárdos, bővítést is magában foglaló programot vázolt fel, amelynek első ütemét kezdhetik meg az egyedi kormánydöntésnek köszönhetően.

Az első ütemben a teljes közműcsere mellett a meglévő fürdőépületet korszerűsítik, új szaunavilág épül és gőzkabin, megnövelik az öltözők befogadóképességét is. Megújul a gyógyászati részleg is, új orvosi eszközöket is beszereznek. A polgármester a testületi ülésen hangsúlyozta „ragaszkodunk hozzá, hogy ez az első ütem”. Szászfalvi László országgyűlési képviselő azt mondta: a részleteket hamarosan ismertetni fogják.