Name day

2024
04 / 20
szombat
Ma Tivadar napja van
 
+10
°
C

Megérkezett az 1,2 milliárd, indulhat a gyógyfürdő fejlesztése

A turisztikai szolgáltatók mellett a nagyatádi fürdő egykori vezetőit is meghívták arra az ünnepségre, amelyen a kormány 1,2 milliárd forintos különforrás biztosítását jelentő okiratot adták át Nagyatádnak. „A sikert jó megosztani azokkal, akikkel együtt dolgozunk” – mondta Ormai István polgármester, aki Szászfalvi László országgyűlési képviselőnek külön megköszönte a közbenjárást. „Szászfalvi László volt az, aki az egyedi kormányzati támogatást elérte” – fogalmazott a városvezető.

Szászfalvi László és Ormai István is kijelentette, hogy ez a keret az első ütemre elegendő, amelyből a belső terek átépítésével szaunavilágot alakítanak ki, optimálisabb és jobb elhelyezést tudnak biztosítani a gyógykezeléseknek és az öltözőket is bővítik a teljes rekonstrukció mellett. A polgármester rámutatott: a nagyatádi gyógyfürdő fejlesztésének két üteme együttesen 2,7 milliárdos beruházás lenne a jelenlegi árakon számítva.

A mostani fejlesztés eredményeként 30%-kal nő a fürdő befogadóképessége, 57 ezer látogató helyett évente 70 ezret tudnak majd fogadni. A gyógykezelések száma is gyarapodni tud, 80 ezer kezelés helyett évi 110 ezer kezelést tudnak majd biztosítani.

Szászfalvi László megköszönte a nagyatádiak munkáját és elmondta: személyesen Orbán Viktorral egyeztetett a tervekről. A miniszterelnök azt kérte, hogy a patinás épület régi fénye is köszönjön vissza az 1907-ben épült fürdő felújítása után, így tornyos fogadótér is helyet kapott a komplexum tervei között. Idén novemberben indulhat a kivitelezés, hamarosan meghirdetik a közbeszerzést is – mondta el a polgármester és a képviselő, akik egy évesre becsülték a szakemberek véleménye alapján az építkezés időtartamát.