Name day

2024
04 / 19
péntek
Ma Emma napja van
 
+10
°
C

Kampányfinis: folyik a plakátharc, jönnek a bírságok

Négy jelölt lehet a Somogy 2. választókerületben. A sorsolás után ők az alábbi sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: 

1. Szászfalvi László Fidesz-KDNP

2. Halászné Hunyadi Gyöngyi Mi Hazánk

3. Ander Balázs DK-Jobbik-Momentum

4. Palkó Sándor Megoldás Mozgalom. 

Az OEVB ugyan sorsolta Gulyás Józsefet is, akinek nyilvántartásba vételét később az ajánlások ellenőrzését követően elutasították. A Munkáspárt-ISZOMM jelöltje ugyanis nem tudta összegyűjteni az ötszáz érvényes ajánlást. Így Nagyatád, Barcs, Kadarkút és Csurgó térségében a somogyi 2. választókerületben eddig négy jelölt van, ám közülük még bárki visszaléphet. 

Tapintható a feszültség, vajon fokozzák még? 

Az utcákon érezhetően nő a feszültség, Ander Balázs egy barcsi plakátrongálás kapcsán tett közzé ingerült üzenetet, amelyben Szászfalvi Lászlót és aktivistáit tette felelőssé a közhangulat romlásáért. Azt a gyanút is megfogalmazta, hogy „Netalán ránk gyújtják a házat, amíg alszunk?”. 

Eközben Nagyatádon a Fidesz-KDNP jelöltjének, Szászfalvi Lászlónak oszlopra helyezett hirdetéseit tépte le és vágta szét egy férfi. Őt a rendőrség egy bejelentőnek köszönhetően elfogta és előállította, információink szerint beismerte tettét. Forrásaink szerint azzal védekezett, hogy a plakátok elcsúfítják szerinte a városképet. Tény: senki más plakátját nem rongálta meg a városban, csak Szászfalviét. Az ügy folyamatban van.

Eközben repkednek a bírságok a választókerületben

Az OEVB határozott arról, hogy a Mi Hazánk Mozgalom részére hétezer forintos bírságot szab ki, mivel hét ajánlóívet a kiadottak közül nem szolgáltattak vissza. A Megoldás Mozgalom az ajánlások gyűjtése után 19 ívet nem adott le, ez 19 ezres bírságot jelent. A Kétfarkú Kutyapárt is megkezdte az ajánlásgyűjtést a választókerületben, s bár nem jártak sikerrel és nem állítottak jelöltet, egy 22 ezer forintos bírságot ki kellett szabnia az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnak, miután 22 ívet nem adtak vissza határidőre. Igen, ki kellett szabnia, hiszen nincs mérlegelési jogköre az OEVB-nek.