Name day

2024
04 / 24
szerda
Ma György napja van
 
+10
°
C

Így változik idén a lomtalanítás rendje Nagyatádon

Március 25-én (pénteken) az Északi városrész, április 1-jén (szintén péntek) a Déli városrész pakolhatja ki a feleslegessé vált nagydarabos hulladékot Nagyatádon. A családi házak elé forgalmat nem akadályozva lehet kipakolni a lomot, a társasházak lakói pedig a közös konténerek mellé rakhatják ki az elszállítandó dolgokat. A szolgáltató azt kéri, hogy a szóródó vagy kisebb méretű lomot zsákban vagy dobozban helyezzék ki a lakók a gyorsabb elszállítás érdekében.

Amit nem visznek el a lomtalanítás során:

- háztartási hulladékot

- építési törmeléket

- kerti hulladékot és faágat

- autógumit

- elektronikai hulladékot (hűtőszekrény, televízió stb.)

- veszélyes hulladékot (vegyszer, festék, gyógyszer stb.)

A lomot csak attól a lakóingatlantól szállítják el, amelynek tulajdonosa nem tartozik a hulladékszállítási díjjal illetve ahol nem kérték a hulladékszállítás szüneteltetését. Fontos változás, hogy a családi házaktól legfeljebb 3 köbméter lomot szállítanak el, a maradékot konténer bérlésével külön díj ellenében, vagy saját szállítással a hulladékudvarban díjmentesen leadhatják a nagyatádiak.

A nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. - és háztartásonként 5 db személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok leadására. A hulladékudvar kedden 7.00-13.00, míg szombaton 7.30-13.00 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére – tájékoztatott a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft.