Name day

2024
04 / 24
szerda
Ma György napja van
 
+10
°
C

Felújították a nagyatádi szakképzőt

Fotovoltatikus rendszer épült, kicserélték a nyílászárókat és új Vendéglátóipari Kabinet épült a Kaposvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolában.

 „Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája” – Szentgyörgyi Albert gondolatát idézve köszöntötte a meghívott vendégeket Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) kancellárja. Elmondta, hogy a szakképzés kiemelt feladata a minőségi oktatás megújítása, melynek keretében 2015 és 2022 között 4 milliárd forintot fordított a Centrum fejlesztésekre, ebből több mint 350 millió forintnyi forrás Nagyatádra került: fotovoltaikus rendszert telepítettek a megújuló energiaforrások felhasználása érdekében, megtörtént a nyílászárók cseréje, a tanév elején adták át használatra a Vendéglátóipari Kabinetet, végül a főépületet hőszigetelték, melynek átadására most kerül sor. A kivitelezési munkálatokat a Bagó és Társa Kft., a műszaki ellenőrzést a Pannon Kft. végezte. A kancellár asszony kiemelte, hogy a „kivitelező cégek nem csak szakmaiságból, de emberségből is jelesre vizsgáztak”, ugyanis a Centrum koordinálása alatt, az ukrán háború menekültjei számára rendezett gyűjtés során nagyon komoly mértékű adománnyal támogatták a kezdeményezést.

„A tett az első, a szó a második” – kezdte ünnepi beszédét Szászfalvi László országgyűlési képviselő gróf Széchenyi István szavait idézve. A képviselő úr elmondta, Nagyatád megújul, Nagyatád új reneszánszát éli. A város egy csodálatos ékszerdobozzal gazdagodott most. Bár a beruházás nagyon fontos, megbecsülendő, de minden infrastrukturális fejlesztés egyetlen értelme: az ott dolgozók, az ott tanulók érdekében történjen. Nekik küldetésük van: az új épületben a lélek, a szív, az értelem szolgálata.

Ormai István, Nagyatád város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy az épületeknek, a házaknak megvan a saját sorsuk, életútjuk: szolgálják az építőket, az építtetőket, a használókat. A falak mindig lehatárolnak egy részt a térből: ezek a falak most egy iskolát választottak le. A város arculatára egy szép arcvonás került. Örömét fejezte ki, hogy a városépítésben az eddigi társak – Szászfalvi László országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés – mellé új társat kapott Nagyatád: a Kaposvári Szakképzési Centrumot.