Name day

2024
05 / 25
szombat
Ma Orbán napja van
 
+10
°
C

Börtönviselt férfi lopta meg befogadóját

A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, nemesfémre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó hevesi férfival szemben, aki 2020-ban történt szabadulása után sem hagyott fel a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével.

A büntetett előéletű, és csalások miatt már többször elítélt vádlott 2021 szeptemberében közösségi oldalon keresztül ismerkedett meg egy nagyatádi nővel. A beszélgetéseik során a férfi előbb a sértett bizalmába férkőzött, majd kihasználva azt, hogy a nő rövid időre a lakásába is befogadta, arany ékszereket, illetve egy gáz-riasztó pisztolyt tulajdonított el tőle jogtalanul.

A vádlott ezen kívül Nagyatádon tartózkodása alatt két csalást is elkövetett oly módon, hogy építkezéseken dolgozó munkásoktól értékes kéziszerszámokat kért kölcsön arra hivatkozva, hogy a kivitelező cég vezetője megengedte neki. A vádlott ezzel a két sértett vállalkozásnak 40.000, illetve 130.000 forint kárt okozott.

A nagyatádi nyomozók azonban a férfit a második csalás elkövetése után nyomban elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság a letartóztatását is elrendelte. Az eredményes nyomozás során a rendőröknek a sértett nő arany fülbevalóját, illetve a gáz-riasztó fegyverét is sikerült visszaszerezniük.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképet a nyomozó hatóság a sértett arany fülbevalójának lefoglalása során készítette.