Name day

2024
04 / 24
szerda
Ma György napja van
 
+10
°
C

Biztosan nem lesz baloldali fordulat Somogy 2-ben

Baloldali fordulat biztosan nem lesz a választókerületben, akárki jut be egyéni képviselőként az országgyűlésbe a 77 települést magában foglaló Somogy 2. választókerületben. Listás befutó innen nincs, így most egyetlen jelöltet küldhetnek innen parlamentbe a választók. Ami kissé megdöbbentő: nemhogy zászlóra nem tűzi senki az azonos nemű párok jogaiért való küzdelmet, de határozott nemmel szavaznának az őket érintő kérdések közül kettőben az általunk megkérdezett képviselőjelöltek. És még valami: a voksolás mérlege a kétharmados igen a halálbüntetésre. Ander Balázst, Szászfalvi Lászlót és Halászné Hunyadi Gyöngyit is felkértük (mert ők vállalták): szavazzon néhány kérdésben, amely támpontot adhat a választóknak a Somogy 2. választókerületben a vasárnapi döntéshez.

Kérdés:

1.     Ha Ön lenne a Somogy 2. egyéni választókerület országgyűlési képviselője, támogatná-e, hogy az azonos biológiai nemű párok házasságot köthessenek Magyarországon?

Ander Balázs (DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd): NEM

Halászné Hunyadi Gyöngyi (Mi Hazánk) : NEM

Szászfalvi László (Fidesz-KDNP): NEM

2.     Ha Ön lenne a Somogy 2. egyéni választókerület országgyűlési képviselője, támogatná-e, hogy az azonos biológiai nemű párok gyermeket fogadhassanak örökbe Magyarországon?

Ander Balázs: NEM

Halászné Hunyadi Gyöngyi: NEM

Szászfalvi László: erős NEM

3.     Ha Ön lenne a Somogy 2. egyéni választókerület országgyűlési képviselője, támogatná-e, a halálbüntetés visszaállítását Magyarországon?

Ander Balázs: IGEN (hozzáteszi, h most alkotmányellenes)

Halászné Hunyadi Gyöngyi: IGEN (szerinte indokolt esetben)

Szászfalvi László: NEM (mert az EU-ban szeretnénk maradni)

4.     Ha Ön lenne a Somogy 2. egyéni választókerület országgyűlési képviselője, támogatná-e, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?

Ander Balázs: IGEN

Halászné Hunyadi Gyöngyi: tartózkodik (nem tudja, hogy ez mivel járna)

Szászfalvi László: NEM (szuverenitásunkat szerinte meg kell őrizni)

Kerestük a közös pontokat is a Somogy 2. választókerületben induló egyéni jelöltek között, így néhány kérdésben úgy szavaztattuk a jelöltet ITT MEGTEKINTHETŐ beszélgetéseink során, mintha a parlamentben kellene gombot nyomniuk az elképzelésekről. A Megoldás Mozgalom jelöltje nem élt a bemutatkozás lehetőségével nálunk.